Pohana Piletina

Pohana piletina je obrok koji gotovo svi vole. Djeca obožavaju bijelo pohano meso a priprema ovog jela u domaćoj radinosti uroditi će sa puno boljim rezultatom od pripreme polugotovih proizvoda iz supermarketa. Domaća hrana je domaća hrana!

Info

Način pripreme: Prženo Jelo

Kategorija Jela: Glavna Jela

Tip Jela: Jela s Peradi

Težina Pripreme: 30 od 100

Trajanje Pripreme: 60 minuta

Priprema

Piletinu očistite od kožice, operite i posušite. Posolite meso netom prije paniranja. Meso se priprema na način da se prvo umoči u brašno, zatim u razmućena jaja (koja je potrebno malo posoliti) te u krušne mrvice.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi te pržite piletinu na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatno smeđu boju. Piletina mora biti hrskava kako bi bila dovoljno pečena. Vaditi na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća.

Poslužiti s pečenim ili prženim krumpirićima, blanširanim povrćem... Ukoliko piletina ne izgleda mlado, slobodno istucite odreske. Pazite da odresci nisu deblji od 0,5 cm.

Pohana piletina se može pripremiti i u fritezi za nemasno prženje no tada odresci bijelog mesa moraju biti manji jer će se u pripremi češće okretati i promijeniti oblik.

Sastojci

500 g piletine (bijelo meso, bataci...)

sol

papar

3 jaja

brašno

150 – 200 g krušnih mrvica

Savjeti i Trikovi

Dodajte malo soli u ulje prilikom prženja kako bi se ulje manje pjenilo. U krušne mrvice se može dodati i parmezan, sezam, sjemenke suncokreta a mogu se i zamijeniti krupno usitnjenim kukuruznim ili zobenim pahuljicama... Prije prženja većinu namirnica možete prethodno malo prokuhati (20-25 min) te nakon toga panirati kako biste bili sigurni da će meso biti u potpunosti pečeno nakon pripreme, što ujedno i skraćuje vrijeme potrebno za prženje a samim time i količinu upijenog ulja znaći obrok je ujedno i mrvicu zdraviji. U brašno možete dodati začine koje volite kao sitno isjeckani ružmarin, sušeni češnjak, chili...

QR link

link na trenutnu stranicu/